Schildersbedrijf H&K

Kwalitatief Hoogwaardig Schilderwerk

FAQ

Is een twee-jaren-systeem een soort onderhoudscontract?

Nee. Een Twee-jaren-systeem is één schilderbeurt, maar deze wordt verdeeld over twee fases. Dit doen we omdat het de levensduur van het schildersysteem ten goed komt. Een beknopte uitleg over een twee-jaren-systeem kunt u vinden op de pagina OVER ONS.

Met welke verfmerken werken jullie?

Wij werken uitsluitend met professionele merken. Verschillende situaties vragen om verschillende producten. Voor ‘regulier’ houtwerk werken voornamelijk met Sikkens of Trimetal. Wanneer een stenen buitengevel geschilderd moet worden, kiezen we het liefst voor Keim. Voor gevelbetimmering gebruiken we Jotun Demidekk. We kijken per situatie wat het meest geschikte product is en gebruiken ook regelmatig andere producten dan de hierboven genoemde merken.

Herstellen jullie houtrot?

Ja. Wanneer we houtrot tegenkomen en het niet te groot is, frezen wij dit uit tot het ‘gezonde’ hout, impregneren we het hout en vullen we het met Renovaid Renoflex. Als er (deel)vervanging nodig is, doen we dit -in overleg- zelf óf in samenwerking met een timmerbedrijf.

Wat houdt keurmerk \'De Betere Schilder\' in?

Wanneer u kiest voor een schilder die aangesloten is bij kwaliteitsorganisatie 'De Betere Schilder', kunt u er vanuit gaan dat u een schilder kiest die zijn vak verstaat. Een 'betere schilder' is een gediplomeerd schilder óf heeft via een audit aangetoond voldoende vakkennis te bezitten. Verder kunt u er vanuit gaan dat een 'Betere Schilder' garantie op het werk geeft.

Doen jullie ook spuitwerk?

Als de klus zich ervoor leent, doen wij ook spuitwerk. Wij werken echter voornamelijk in bewoonde huizen en dan is schilderen met de kwast en/of roller vaak handiger. De reden hiervoor is dat de spuitnevel overal in de ruimte neerdaalt en als er dan veel meubels en vloerbedekking aanwezig zijn, moet er erg veel afgeplakt en afgedekt worden. In dat geval geeft spuiten amper tijdwinst.